Beschrijving
Wijnhuis I Di Giovanna
Druivenras I Nerello Mascalese
Vinificatie I Roestvrij staal en Barrique rijping
Wijnomschrijving I Deze Nerello Mascalese van Di Giovanna is een meer donkere en krachtige stijl van deze inheemse Siciliaanse druif. In de smaak proef je duidelijk zwart fruit als zwarte kersen en bramen. Maar ook veel kruidigheid en flinke mineraliteit. In de neus heb je vooral rijp zwart fruit. Dankzij intensief (snoei)werk in de wijngaard en reductie van opbrengst, is deze wijn zeer geconcentreerd. Deze Nerello Mascalese rijpt 6 maanden op Frans eiken Barrique, waardoor de wijn een zijdeachtige textuur krijgt. Echt een bijzondere en zeldzame italiaanse wijn om van te genieten.
Wijn/Spijs I Heerlijk bij pizza met tomatensaus en verse mozzarella, aubergine-caponata, gegrilde groenten, lam en varkensvlees. een echte aanrader voor je Italiaanse diner.
Serveertemperatuur I 14 -16 graden
Bewaarpotentieel I Op dronk, maar kun je ook 2 – 6 jaar laten liggen
Achtergrond informatie I Azienda Agricola Biologica Di Giovanna ligt op West Sicilie. De Di Giovanna familie beheert al vijf generaties lang de
organische wijngaarden. De azienda ligt nabij het plaatsje Sambuca di Sicilia. De Nerello Mascalese-druiven stokken komen uit hun oorspronkelijke omgeving rondom het plaatsje Noto, aan de oostkant van Sicilië, dicht bij de Etna. De oogst in de Paradiso- en Miccina wijngaarden is handmatig en wordt gevolgd met 12 dagen schilweking. Daarna volgt de vergisting in stalen tanks. Daarna volgt de hout rijping in barrique vaten. De wijnen worden uitsluitend van eigen geteeld fruit geproduceerd. In de wijnmakerij worden voornamelijk handmatig gewerkt en zelf gebotteld.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.