Château Saint Jean d’Aumières

Verliefd zoals ze zijn op druiven en wijn, wonen Vianney en Emilie het ganse jaar door op het domein met hun kinderen. De regisseur van het domein is Jéremy, die jarenlang kennis vergaard op de wijngaarden van Bourgogne, Nieuw-Zeeland, Australië en Argentinië. Hij leidt alle technische processen en superviseert het ganse proces met hart en ziel.

Château Saint Jean d’Aumières ligt in het hart van de prachtige Terrasses du Larzac. Dit is een nieuwe AOP ondanks het feit dat hier al eeuwenlang wijnen worden gemaakt. Zelfs ten tijden van de Romeinen kwamen hier al wijnen vandaan. Op het domein worden Syrah, Grenache, Cinsault, Mourvèdre en Carignan verbouwd waarbij de laatste het meest typsich is voor de Languedoc en niet altijd de eerbied krijgt die het verdient.

De Terrasses du Larzac liggen op een hoogte van zo’n 900 meter en genieten van een warm Mediterraans klimaat. De terrassen liggen telkens de zuidelijke en zuidoostelijke hellingen van het Larzac plateau en zijn daardoor beschermt van de noordelijke winden. ’s Nachts heeft het terras het voordeel van een koel briesje dat van een kalkstenen plateau komt en door deze temperatuursverschillen kunnen de druiven mooi egaal rijpen en zoveel mogelijk aroma’s opnemen.