Domaine Tariquet

Domaine Tariquet is een familiebedrijf dat  in 1912 is opgericht door het echtpaar Hélène en Pierre Grassa. Zij werden opgevolgd door twee van hun kinderen Maité en Yves. Zij besloten de Bas-Aramagnac, verbouwd op het eigen landgoed, te bottelen en te verkopen onder de familienaam. En zo ontstond in 1982 de eerste Domaine du Tariquet wijn.

Een ware revolutie in de Gascogne, zo kun je dus het wijnmaken van Yves en Maité Grassa wel omschrijven. Zij namen de gedurfde beslissing om te kiezen voor het produceren van kwaliteitswijn en plantten zowel Chardonnay, als Sauvignon Blanc en Chenin Blanc aan. Vervolgens experimenteerden zij met nog niet eerder vertoonde blends: Chardonnay en Sauvignon Blanc en Chenin Blanc en Chardonnay. Met daarnaast ook de verrassende Ugni Blanc en Colombard. Deze wijnen werden snel opgenomen door de internationale wijnwereld en in 1987 werd Yves Grassa door het prestigieuze ‘Wine and Spirits Challenge’ in Londen uitgeroepen tot wijnmaker van het jaar.

Vandaag de dag vertegenwoordigen de twee zonen van Yves, Armin en Rémy, de derde generatie Grassa.  Dit garandeert de kwaliteit van alle Domaine Tariquet wijnen.