Weingut Gehring

Hans en Maria Gehring staraten lange tijd geleden in Nierstein hun kuiperij, waar Hans Gehring zijn eerste houten vaten bouwde. Door de slechte economische omstandigheden in die tijd en de opkomst van industrieel vervaardigde vaten, konden Hans en Maria de kuiperij helaas niet voortzetten. In 1959 werd daarom besloten Weingut Gehring te starten, samen met hun zoon Hans Wilhelm en zijn vrouw in het oude centrum van Nierstein. Een bijzondere risicovolle onderneming, want tot die tijd was wijnbouw alleen hun hobby geweest. Ze waren dus duidelijk gedreven door passie én noodzaak. In 1995 nam zoon Theo het wijnhuis over en na zijn huwelijk met Diana in 1996 sloot ook zij aan in het bedrijf. Het oude stadscentrum bleek al na een paar te klein te zijn. In 2001 is de familie verhuisd naar het Assiedlerhof, wat ze overnamen, uitbreidden en renoveerden. Er is een vinotheek met een kantoor en een wijnbar gecreëerd. Bovendien is een groot magazijn gebouwd voor alle roestvrijstalen tanks en de grote wijnwinkel. De houten vatenkelder bevindt zich onder de wijnbar. Verder zijn er gastenkamers en een grote parkeerplaats voor campers gecreëerd. Sinds 2015 is er een evenementenpaviljoen op de wijnmakerij. En in dat zelfde jaar runt de familie een wijnrestaurant met een nieuw gastronomisch concept onder leiding van Marvin Walter, de neef van Diana Gehring. Weingut Gehring brengt geweldige kwaliteitswijnen voort, doorgegeven van generatie op generatie. Gemaakt van bekende wijngaarden, gerijpt op roestvrijstaal en houten vaten, worden ze geperfectioneerd door een meester-wijnmaker en krijgen hierdoor hun unieke smaak.