VINI & VINO | BLOG

Wetenswaardigheden over wijn en meer

 

Naar de webshop

Vini-Vino wijn blogs

De Nero d’Avola, ofwel de goede druif

De Nero d’Avola, ofwel de goede druif

Sambuca di Sicilia geeft als naam misschien associaties met de bekende Italiaanse anijslikeur met een koffieboontje, maar het is eigenlijk een dorpje in het westen van Sicilië. Het ligt zo’n tachtig kilometer onder Palermo in de provincie Agrigento. In dit gebied vind...

Lees meer
Het moeilijke kleintje; de Arneis druif

Het moeilijke kleintje; de Arneis druif

De Arneis druif is een witte druivensoort die voornamelijk groeit in het zuiden van de provincie Piëmont. Dit is in de buurt van steden als Alba (waar ook de beroemde witte truffel vandaan komt) en dorpjes als Barolo. De druif is lang met uitsterven bedreigd, omdat...

Lees meer
Twee keer prijs voor de Nero d’Avola van Di Giovanna

Twee keer prijs voor de Nero d’Avola van Di Giovanna

Iedere twee jaar verschijnt er een nieuwe uitgave van de door Sommelier Zosimo samengestelde wijngids NDA Nero d’Avola wine – gids over de inheemse druif van Sicilië. In deze gids worden de geschiedenis, de gebieden, de kelders en de wijnen gemaakt van 100% Nero...

Lees meer
25 wijntermen waar je wijzer van wordt

25 wijntermen waar je wijzer van wordt

Wijn, 25 wijntermen waar je wijzer van wordt In dit overzicht vindt u de betekenis van 25 termen over wijn die je helpen een goede wijnkenner te worden. 1. Aards Aards is de omschrijving van een wijnaroma dat doet denken aan de geur van bos, herfstbladeren of...

Lees meer
Hoe bewaart u wijn?

Hoe bewaart u wijn?

  De meeste wijnen die in de wereld gemaakt worden, zijn bedoeld om redelijk snel te drinken, het zijn geen bewaarwijnen. Toch zijn er ook wijnen die pas echt op dronk komen als u ze bewaart en ze nog een aantal jaar mogen rusten. Deze wijnen zijn dus geschikt om...

Lees meer
Een sommelier, oenoloog of vinoloog, wat is het verschil?

Een sommelier, oenoloog of vinoloog, wat is het verschil?

Regelmatig worden verschillende termen, als sommelier, vinoloog en oenoloog door elkaar gebruikt. Toch zijn het alle drie totaal verschillende functies die wel één ding met elkaar gemeen hebben; ze draaien allemaal om wijn. In deze blog leggen we de verschillen aan u...

Lees meer
Olijfolie op zijn best

Olijfolie op zijn best

Olijfolie is heerlijk, in een frisse salade als smaakverrijker, op brood met wat zout als dipper bij een apératief, of om mee te koken. Maar wat is olijfolie eigenlijk en wat betekent extra vierge precies? Simpel gezegd is olijfolie een plantaardige olie en gewonnen...

Lees meer
Welk wijnglas hoort bij welke wijn?

Welk wijnglas hoort bij welke wijn?

Er zijn allerlei verschillende soorten wijnglazen, maar welk wijnglas hoort bij welke wijn en waarom? Rode wijn Drink je rode wijn dan is het eerste criterium voor het kiezen van het juiste glas de leeftijd van de wijn en of het om een op houtgerijpte wijn betreft....

Lees meer
Leer wijnproeven in twee stappen

Leer wijnproeven in twee stappen

Iedereen kent het wel, je bestelt in een restaurant een fles wijn en de ober schenkt een beetje voor je in om de wijn te proeven. Wat doe je dan precies en hoe? We leggen het wijnproeven hier in twee stappen uit. Stap 1 – de geur van de wijn Een deel van de smaak van...

Lees meer

Vanaf 60 euro bezorgen wij alle wijnen gratis bij u thuis.

DE WIJNWINKEL VOOR MENSEN MET SMAAK!
Iedere zaterdagmiddag vindt u bij ons een bijzondere wijn op de proeftafel.

VINI & VINO
_

Hooghoutseweg 13
5074 NA  BIEZENMORTEL

T. 06 53 97 07 04
E. INFO@VINI-VINO.NL
KVK. 17186939