Beschrijving
Omschrijving I Biologische olijfolie met milde smaak en met een intens groene kleur. De smaak is een met een medium body, maar met aromatische groene tonen van bloemen. En mooie zachte balans met het typische olijf bittertjes en een verrassend pepertje op het einde van het smaak palet.
Achtergrond informatie I De wijnen en olijfolie van Di Giovanna worden op biologische wijze gemaakt en zijn voorzien van Agricoltura Biologica certificaat. De natuurlijke omstandigheden van de wijngaarden, waar hun prachtige Gerbino wijnen vandaan komen, zijn ideaal. Handmatige pluk en een hypermoderne kelder vormen mede de basis voor elegante, aromatische wijnen. Net zo natuurlijk als de wijn wordt ook de olijfolie gemaakt. De 6000 olijfbomen staan naast de wijngaarden van Gerbino en Paradiso, op zón 400 meter hoogte. De oogsten van olijf olie van Di Giovanna wordt jaarlijks flink overvraagd, mede door de vraag vanuit de gastronomische restaurants. Daarom is de jaarlijkse oogst in oktober van de 6000 olijfbomen telkens al uitverkocht na ongeveer 6 maanden.
Spijs I Breed inzetbaar. Als dressing bij salades en groente gerechten, maar ook perfect bij pasta en lichte vis gerechten.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.