Domaine Gayda

Domaine Gayda is een state-of-the-art wijnmakerij. Het domaine kenmerkt zich door sterke biologische principes en door een hoge mate van vakmanschap. Alle druiven worden eerst biologisch geteeld en daarna met de hand geplukt. Vervolgens worden ze na de oogst direct gekoeld en verwerkt. Het resultaat is ten slotte een arsenaal aan wijnen van uitzonderlijk niveau.

Domaine Gayda werd in 2012 het opgericht. Oprichter was Tim Ford.
Tim vluchtte uit Zimbabwe voor het Mugabe-regime. In Zuid-Frankrijk startte hij vervolgens samen met de gedreven, jonge wijnmaker Vincent Chansault het domaine.

Chansault

De Fransman Chansault was jarenlang de tweede wijnmaker van het fameuze wijnhuis Boekenhoutskloof in Zuid-Afrika. De wijnmaker en eigenaar van Boekenhoutskloof, Mark Kent, is dan ook als adviseur betrokken.

Het hypermoderne domaine is gelegen vlakbij het middeleeuwse stadje Carcassonne. Alle druiven komen uit deze omgeving en 60% komt van de eigen wijngaarden. De andere druiven komen van wijnboeren waarmee lange termijncontracten zijn afgesloten.

Chansault werkt het liefst met een variëteit aan terroirs (bodem) om daar uiteindelijk de mooiste blends van te maken.
Alle wijnen dragen vervolgens de benaming Vin de Pays d’Oc.