Beschrijving
Wijn I Di Giovanna Nero d’ Avola IGT Sicilia
Vinificatie I Roestvrij staal en Barrique rijping
Wijnomschrijving I De inheemse Siciliaanse Nero d’Avola druif zorgt voor een biologische wijn met intense tonen van zwarte kersen, pruimen, chocolade, toast en kruiden. Je proeft rijp fruit met rijpe tannine en met een lange, stevige afdronk. De helft van de Nero d’Avola rijpt 6 a 8 maanden op Frans eiken, waardoor de wijn een zijdeachtige textuur krijgt. Gevolgd door 6 maanden wijnrijping op de fles voordat de wijn wordt vrijgegeven.
Wijn/Spijs I Heerlijk bij lams en varkens vlees gerechten, gegrilde groentes of pasta of pizza. Echt een perfecte wijn voor je Italiaanse diner.
Serveertemperatuur I 14 -16 graden
Awards I 91 Points James Suckling. En 97 points van de Siciliaanse Nero d ‘Avola vakjury.
Achtergrond informatie I Voor deze inheemse Siciliaanse druif Nero d’Avola wordt dankzij intensief (snoei)werk in de wijngaard de opbrengst tot zo’n 50% teruggebracht. Hierdoor is de wijn geconcentreerd en erg smaakvol en krachtiger qua stijl dan vele andere Nero D’Avola wijnen. De wijn is een expressie van een bijzonder terroir en klimaat. Met een typische mineraliteit. De druiven worden handmatige geoogst van de Paradiso- en Fiuminello wijngaarden. Vergisting gebeurt in stalen tanks. De Di Giovanna-familie beheert al vijf generaties lang organische (biologische) wijngaarden in west-Sicilië. De azienda ligt net buiten het plaatsje Sambuca di Sicilia. De broers Klaus & Gunther beheren de 56 hectare familiewijngaard en de wijnmakerij. De wijnen worden met de hand gemaakt en zelf gebotteld. Wijnen worden hier uitsluitend van eigen geteeld fruit geproduceerd. Alle wijngaarden zijn gecertificeerd organisch door de Suolo e Salute SRL.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.