Beschrijving
Wijnhuis I Chateau Bas d’Aumelas
Druivenras I Grenache, Syrah
WijnKleur I Robijn Rood
Vinificatie I De broers Jean Philippe en Geoffrey telen de druiven op geheel natuurlijke en biologische wijze! Met zeer zorgvuldige manuele selectie tijdens de oogst en met een natuurlijke gisting op foeder eiken vaten. De rijping van 6 maanden en barrique zorgt voor een fruitige, intense en rustieke rode wijn.
Wijnomschrijving I Intense aromatische geur van laurier, en (over)rijp fruit als zwarte bessen en cassis. De kleur is paars-rood. De smaak is vol, rustiek en lang aanhoudend met rijpe en stevige tannines. Deze Vin Nature wijn toont zich niet te veel op gistsmaken, maar juist zuiver en fruitig. Gelegen vlakbij Montpellier, worden de wijngaarden van het chateau sterk beïnvloed door de koele zeewinden. Wijngaarden liggen op een hoogte van 350m.
Wijn/Spijs I Diner wijn. Perfecte wijn als begeleider van rood vlees of gerechten uit de mediterrane keuken.
Serveertemperatuur I 16 – 18 graden
Bewaarpotentieel I Op dronk, ook 2 – 3 jaar laten liggen.
Over de producent I Chateau Bas d’Aumelas is een chateau op een heuveltop bij het wijnstadje Gignac. De wijngaarden liggen zeer gunstig gesitueerd nabij de kustlijn van de Languedoc. De verkoelende wind van zee en de hoogte van 350 m zorgen voor een fruitige en gezonde druif met veel aromas.Het is een niche wijnhuis met een van de beste terroirs van de AOP Gres de Montpellier. De druiven worden hier met de hand geplukt en de wijnen worden biologisch geproduceerd.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.